top of page

ΝΕΑ

29/01/2021

WOMEN4IT - Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες και καινοτόμες λύσεις για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού

Η CRE.THI.DEV. με χαρά ανακοινώνει ότι o 1ος κύκλος κατάρτισης στο έργο Women4IT ολοκληρώθηκε! Γιορτάσαμε το πέρας της κατάρτισης, για την πρώτη ομάδα αποφοίτων μας, στο τέλος Ιανουαρίου. Οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν τα προγράμματα Junior Web Develop και Digital media Specialist. 

Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και εκδόθηκε πιστοποιητικό που πιστοποιεί τις νέες ψηφιακές δεξιότητες που αποκτήθηκαν από τις αποφοίτους.

Ο δεύτερος κύκλος κατάρτισης συνεχίζεται και περιλαμβάνει μαθήματα Graphic Designer και Project Coordinator.

ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο women4it.greece@crethidev.gr ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://digitaljobs.women4it.eu/el/node

Οι απόφοιτοί μας στα προγράμματα Junior Web Develop και Digital media Specialist καταρτίστηκαν από τον εκπαιδευτικό οργανισμό EUROTRAINING που παρέχει υψηλής ποιότητας κατάρτιση και, επομένως, θα μπορούσαν να καλύψουν τις εργασιακές απαιτήσεις των συγκεκριμένων θέσεων και να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην εταιρεία σας.

1.PNG

27/11/2020

ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΥΧΤΑ

Το έργο CLICHA (Erasmus+) παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020 στην εικονική έκθεση «Η νύχτα των Ευρωπαίων Ερευνητών: ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΥΧΤΑ_EU H2020». Η εκδήλωση είναι προσβάσιμη μέσω της διεύθυνσης: https://www.green-night.tn/ που υποστηρίζει μια τρισδιάστατη έκδοση και η παρουσίαση του έργου στα γαλλικά είναι διαθέσιμη για προβολή ή λήψη μέσω της διεύθυνσης URL: https://www.green-night.tn/e-green-night/clicha.

1.jpg

16/11/2020

3η συνάντηση των εταίρων του έργου «Προάγοντας την μη-τυπική εκπαίδευση των νέων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με  βάση τα Webinars – Μέρος ΙΙ (ProWebSEE Youth)

Στις 16/11/2020 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου «Προάγοντας την μη-τυπική εκπαίδευση των νέων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με  βάση τα Webinars – Μέρος ΙΙ (ProWebSEE Youth). Λόγω των ειδικών συνθηκών η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου.

Συζητήθηκε η πορεία του έργου και έγινε ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων για τη διοργάνωση μίας σειράς κοινών Webinars στα Αγγλικά και τη τελική εκδήλωση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου.

Screenshot (38).png

13/11/2020

H εναρκτήρια συνάντησή του έργου FACTIVE έγινε εξ’ αποστάσεως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ο οργανισμός ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ. προσθέτει στο ενεργητικό του το έργο FACTIVE. Το έργο είναι το καινούριο συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της πρόσκλησης για Στρατηγικές Συμπράξεις για την επγγελματική και εκπαιδευτική κατάρτιση με αριθμό Συμφωνίας Επιχορήγησης KA202-91AAA2C6. Η συνολική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και με συνολικό προϋπολογισμό 247.409 €.

 

Η Στρατηγική Σύμπραξη αποτελείται ένα εταιρικό σχήμα διαμορφωμένο από 8 εταίρους 6 Ευρωπαϊκών χωρών. Οι εταίροι αναλυτικά είναι: το CITEVE, Textile and Clothing Technological Center ως συντονιστής έργου, με έδρα την Πορτογαλία, και συμπληρώνει με τη συμμετοχή, επίσης από Πορτογαλία, της MODATEX, Centro de Fomaçao Professional da Industria Textil Vestuario Confeccçao e Lanificios; το STEP Institut, Institute for Occupational Psychology and Entrepreneurship, με έδρα τη Σλοβενία; το Link Campus University και το CIAPE, Centro Italiano per l’Aprendimento Permanente, με έδρα την Ιταλία; το IVOC&IREC, Insituut voor Vorming en Onderzoek in de Confectie – Institut pour la Recherche et l’Enseignement dans la Confection, με έδρα το Βέλγιο; τη ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ., Δημιουεγική Σκέψη και Ανάπτυξη, με έδρα την Ελλάδα και το  AEI Tèxtils, Associació Agrupació d’Empreses Innovadres Tèxtils, με έδρα την Ισπανία

 

Το έργο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2020, και η εναρκτήρια συνάντησή του έγινε εξ’ αποστάσεως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, με επικεφαλής το συντονιστή του έργου , CITEVE - Textile and Clothing Technological Center. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ποιότητας και της συνάφειας της προσφερόμενης μάθησης στα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα ρούχα, αναπτύσσοντας μια καινοτόμο μαθησιακή προσέγγιση για τη βελτίωση του επιπέδου και της αξιολόγησης των δεξιοτήτων των μαθητών και την εξίσωση της ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΕΚ με τις σύγχρονες, δημιουργικές και καινοτόμες ανάγκες της τρέχουσας βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης στην Ευρώπη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι που αποτελούν το εταιρικό σχήμα, παρουσίασαν τους αντίστοιχους οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στη συνέχεια, οι ομάδες που θα εργαστούν για την επίτευξη την προϊόντων πνευματικής εργασίας του έργου, ανέλαβαν την παρουσίαση των αρχικών κατευθυντήριων γραμμών των εκάστοτε δραστηριοτήτων του FACTIVE. Σε ακολουθία, οι εταίροι συζήτησαν σχετικά με τις μελλοντικές δραστηριότητες και συμφώνησαν στον προγραμματισμό τους μέχρι την επόμενη συνάντησή τους που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο, 2021, στη Σλοβενία.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ.

2. FACTIVE_logo_without-background.png

11/11/2020

H ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Οι στημένοι αγώνες είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η βιβλιογραφική έρευνα του έργου IAM στοχεύει στο να αναλύσει βαθιά την τρέχουσα κατάσταση, σχετικά με αυτήν την απειλή για τον αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο, ιδίως στις χώρες εταίρους (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία και Τουρκία) και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Το έγγραφο στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο των στημένων αγώνων, τις συνέπειες του φαινομένου αυτού και τις υπάρχουσες λύσεις για την καταπολέμησή του μέσω της προώθησης της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της διάδοσης αθλητικών αξιών, όπως η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και η εντιμότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σύνοψη της έκθεσης εδώ.

Η πλήρης έκθεση διατίθεται στα αγγλικά στον ιστότοπο του έργου https://codacons.it/progetto-iam/

Logo IAM.JPG

09/11/2020

3D4Delphi: Μοντελοποίηση αρχαιολογικής αβεβαιότητας με συνδιασμό σύγχρονων μεθόδων 3Δ αποτύπωσης για την επιστημονική τεκμηρίωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Εφαρμογή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Στόχος του 3D4Delphi είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων μεθόδων τεκμηρίωσης, ανάλυσης και ανάδειξης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που θα συνδυάζουν για πρώτη φορά τις σύγχρονες τεχνικές 3Δ αποτύπωσης και την μαθηματική μοντελοποίηση της αρχαιολογικής αβεβαιότητας με την ενσωμάτωσή της στην ίδια την 3Δ ανασύνθεση των αρχαιολογικών μνημείων. Θα γίνει εφαρμογή κατά συνδυαστικό τρόπο διάφορων μη επεμβατικών τεχνικών και μεθόδων 3Δ αποτύπωσης, μέσω επίγειων και εναέριων (από drone ή UAV) φωτογραφιών, σαρωτών laser ή οπτικών σαρωτών, με διαφορετικές αρχές λειτουργίας, εμβέλειες και ακρίβειες, τα αποτελέσματα των οποίων θα υποστούν συνδυαστική επεξεργασία με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την επιστημονική τεκμηρίωση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάθετε περισσότερα για το έργο εδώ

3d4delphi_final.png

06/11/2020

WOMEN4IT: Δελτίο Τύπου
Τα αποτελέσματα διαδικτυακού συνεδρίου στο Δουβλίνο για το ρόλο και την εκπροσώπηση των γυναικών στο χώρο των νέων τεχνολογιών

Το έργο Women4IT που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Απασχόλησης Νέων, EEA and Norway Grants, (2018-2021) στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων γυναικών (15-29ετών) στο NEET Group (Not in Education, Employment or Training) στις ψηφιακές τεχνολογίες και να ενισχύσει τις ευκαιρίες που προσφέρει το θηλυκό ταλέντο στην οικονομική ανάπτυξη. Το έργο θα αξιολογήσει τις ψηφιακές δεξιότητες 1000 γυναικών σε 7 χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία και Ισπανία) και θα παρέχει ψηφιακή κατάρτιση δεξιοτήτων και εξατομικευμένη καθοδήγηση σταδιοδρομίας σε τουλάχιστον 700 γυναίκες καθώς και θα προσεγγίσει 10.000 νέους μέσω δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης πάνω στα ψηφιακά επαγγέλματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ .

47467994_537518966745829_656483991545498

04/11/2020

Η εναρκτήρια συνάντηση για το έργο CLEANTEX πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2020

Ένα νέο Ευρωπαϊκό έργο ξεκινάει την πορεία του στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας στοχεύοντας στην προώθηση της υιοθέτησης τη κυκλικής οικονομίας και του οικολογικού σχεδιασμού. Το έργο CLEANTEX θα συμβάλλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών και των εργαζομένων του ανάλογου χώρου μέσω της διατομεακής συνεργασίας στα ΑΕΙ.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της πρόσκλησης για Στρατηγικές Συμπράξεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με αριθμό συμφωνίας επιχορήγησης 2020-1-LT01-A203-077874.

 

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου ήταν καθολικά προγραμματισμένη να λάβει χώρα στη Λιθουανία και προγραμματισμένη από τον επικεφαλής του έργου. Αντ’ αυτού και δεδομένων των συνθηκών, η συνάντηση έγινε διαδικτυακά στις 4 Νοεμβρίου 2020.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του νέου Ευρωπαϊκού έργου CLEANTEX συμμετείχε η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ. ως μέλος του εταιρικού σχήματος. Η Στρατηγική Σύμπραξη του έργου αποτελείται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς από έξι Ευρωπαϊκές χώρες. Οι εταίροι καλούνται να ολοκληρώσουν το έργο κατά τη διάρκεια 27 μηνών με την έναρξή του από την 1η Νοεμβρίου 2020.

 

Η συνάντηση επέφερε αποτελέσματα με το εταιρικό σχήμα να έχει ήδη θέσει τις βασικές δράσεις για την υλοποίηση του έργου. Ακολουθώντας τη δομή των δραστηριοτήτων του CLEANTEX, οι εταίροι χώρισαν τι επόμενες δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του διαστήματος μέχρι την επόμενη συνάντηση της σύμπραξης, το Μάιο 2021, στην Ελλάδα.

 

Το δελτίο τύπου της εναρκτήριας συνάντησης έχει εκδοθεί και είναι διαθέσιμο εδώ.

cleantex logo .png

04/11/2020

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου CLICHA παρουσιάστηκαν στην 5η Συνάντηση Εργασίας του έργου FOSTEX

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου CLICHA παρουσιάστηκαν στην 5η Συνάντηση Εργασίας του έργου FOSTEX. Ο στόχος ήταν να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και να ενεργοποιήσει δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στα 2 προγράμματα. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα συν-διοργάνωσης ενός κοινού διαδικτυακού σεμιναρίου σχετικά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της παραγωγής φυσικών 1ων υλών για την βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας. 

FOSTEX - Screenshot for Faye .jpg

14/10/2020

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο: Εισαγωγή στη Διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκαν τα 8 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια που οργάνωσε η CreThiDev με θέμα "Εισαγωγή στη Διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων". Τα σεμινάρια οργανώθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ProWebSEE Youth, και τα παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα. Το σεμινάριο διεξήχθη στην ελληνική γλώσσα!  

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας!

Μπορείτε να βρείτε τη παρουσιάση εδώ.

120454291_23845990416270244_354528106629

30/09/2020

5η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου CLICHA

5η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/09/20. Ήταν μια ευκαιρία για την ομάδα του έργου CLICHA να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών. Κρίσιμες παράμετροι που συνδέονται με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τη συνεχιζόμενη πανδημία συζητήθηκαν εκτενώς προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.

Screenshot 2020-10-06 152952.jpg

28/09/2020

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο: Διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων

Στις 7 8, 9, 12 και 13 Οκτωβρίου, η CRETHIDEV διοργανώνει ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων" 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα!  

Διαβάστε περισσότερα για το διαδικτυακό σεμινάριο και πώς μπορείτε να εγγραφείτε για να το παρακολουθήσετε εδώ.

120454291_23845990416270244_354528106629

23/09/2020

Η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου DESTEX, πραγματοποιήθηκε εξ’ αποστάσεως στις 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η 3η συνάντηση του εταιρικού σχήματος του Ευρωπαϊκού έργου DESTEX, πραγματοποιήθηκε εξ’ αποστάσεως στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο έλεγχος των ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων των προϊόντων πνευματικής εργασίας, τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ομαλή πορεία των εργασιών, η ποιότητα των μέχρι τώρα εργασιών του έργου, καθώς και τα αποτελέσματα διάδοσης του έργου.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίου Τύπου εδώ

Logo Destex (1)-1.jpg

05/08/2020

iBMS-Jo: Εκδόθηκε το 1ο ενημερωτικό δελτίο

Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Erasmus iBMS-JO: Establishment of Intercalated Program in Basic Medical Sciences στην Ιορδανία  έχει δημοσιευτεί, που περιέχει νέα από την πρόοδο του έργου και τις επερχόμενες δραστηριότητες. Μπορείτε να κατεβάσετε το Newsletter εδώ.

ibms-newsl1.png

15/07/2020

Έργο WINTEX : Υφαίνοντας την Καινοτομία ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Τυνησία

Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του έργου WINTEX εκδόθηκε και είναι διαθέσιμο εδώ.

Wintex-Logo.png

01/07/2020

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο: Erasmus + Building Capacity for Higher Education: Από τα βασικά έως μια επιτυχημένη πρόταση

Στις 9 και 15 Ιουλίου, η CRETHIDEV διοργανώνει ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Erasmus + Building Capacity Building for Higher Education - Από τα βασικά έως μια επιτυχημένη πρόταση".

 

Διαβάστε περισσότερα για το διαδικτυακό σεμινάριο και πώς να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε εδώ .

invitation_edited.jpg

17/06/2020

OaC: mygoal Εργαστήριο εκπαίδευσης γυμναστών/προπονητών για τη σωματική άσκηση σε ασθενείς με καρκίνο

Στις 27 και 28 Ιουνίου, η CRETHIDEV διοργανώνει ένα διήμερο εργαστήριο για γυμναστές και προπονητές σχετικά με την άσκηση των ασθενών με καρκίνο. Το εργαστήριο είναι δωρεάν και βασίζεται σε αρχές και μεθόδους που έχουν καθιερωθεί στη Γερμανία από τον οργανισμό OaC.

 

Διαβάστε περισσότερα για το εργαστήριο εδώ .

oac invitation 2.png

12/05/2020

«Επιχειρηματικός  Σχεδιασμός  &  Ανάπτυξη Επιχειρηματικής  Ιδέας» Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο

•    Είσαι κάτω των 30;
•    Θέλεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες; 
•  Θέλεις να μάθεις τι είναι η επιχειρηματικότητα και ποια τα βήματα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας;

Εάν η απάντησή σου είναι θετική, αφιέρωσε μία ώρα από το χρόνο σου και παρακολούθησε το Διαδικτυακό Σεμινάριο  που θα πραγματοποιηθεί από την CRE.THI.DEV την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 στις 6.30 το απόγευμα.

•    Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά
•    Διάρκεια: 1 ώρα
•    Κόστος: Δωρεάν
•    Δήλωση συμμετοχής:  Έως την Τετάρτη 13.05.2020

(Είσαι άνω των 30; Είσαι ευπρόσδεκτη/ος)


Δήλωσε τη συμμετοχή σου, εδώ: https://forms.gle/nBrFVU6GscEBPxtn8

Announcement for FB 15-05-2020.png

09/04/2020

Το ενημερωτικό δελτίο του DESTEX εκδόθηκε!

Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του έργου DESTEX έχει δημοσιευθεί! Κατεβάστε εδώ το έγγραφο για τα τελευταία νέα σχετικά με τις εργασίες του έργου!

image009_edited.png

09/04/2020

«Επιχειρηματικός  Σχεδιασμός  &  Ανάπτυξη Επιχειρηματικής  Ιδέας»
Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο

•    Είσαι κάτω των 30;
•    Θέλεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες; 
•    Θέλεις να μάθεις τι είναι η επιχειρηματικότητα και ποια τα βήματα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας;

Εάν η απάντησή σου είναι θετική, αφιέρωσε μία ώρα από το χρόνο σου και παρακολούθησε το Διαδικτυακό Σεμινάριο  που θα πραγματοποιηθεί από την CRE.THI.DEV την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020 στις 6 το απόγευμα.

•    Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά
•    Διάρκεια: 1 ώρα
•    Κόστος: Δωρεάν
•    Δήλωση συμμετοχής:  Έως την Μ. Δευτέρα 13.04.2020

(Είσαι άνω των 30; Είσαι ευπρόσδεκτη/ος)


Δήλωσε τη συμμετοχή σου, εδώ: https://forms.gle/BjFEYa3J6A293Xjg8

WEBINAR 14Apr2020 announcement.png

08/04/2020

WINTEX: Εικονική συνάντηση της ομάδας της Τυνησίας με UPC και CEDECS

Οι εταίροι από την Τυνησία συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση με την CEDECS και το UPC για να συζητήσουν την πρόοδο των δράσεων του 1ου πακέτου εργασίας και την επιλογή του εξοπλισμού των τριών Κέντρων.
Παρά τις τρέχουσες συνθήκες, με αρκετούς από τους εταίρους να εργάζονται από απόσταση, ο ομάδα του WINTEX συνεχίζει να εργάζεται για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τοπικές ανάγκες και ευκαιρίες που έχουν εντοπιστεί στην Τυνησία, ως μέρος της Εθνικής Έκθεσης που θα συνταχθεί στο πλαίσιο του έργου. Αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για τα νέα Κέντρα που θα δημιουργηθούν στα τρία Πανεπιστήμια και θα παρέχουν υπηρεσίες και στήριξη στα τοπικά οικοσυστήματα του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας.

Virtual meeting UPC-Tunisia-CEDECS.jpg

04/04/2020

FOSTEX: 2ο ενημερωτικό δελτίο

Έχει εκδοθεί το 2ο ενημερωτικό δελτίο του έργου FOSTEX! Τα θέματα σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνουν:

 • Η τρίτη συνάντηση εταίρων FOSTEX: επίσκεψη στους Μαροκινούς εταίρους,

 • Βιομηχανικές ανάγκες και προσδοκίες του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας/ενδύματος: Το ACI φιλοξενεί στρογγυλή τράπεζα,

 • BAU και JUST: νέα κέντρα καινοτομίας για την ενίσχυση του τοπικού κλάδου ΚΥΕ,

 • Κατανόηση του κλάδου ΚΥΕ Ιορδανίας: μια εις βάθος έρευνα πεδίου,

 • ITMC 2019: το FOSTEX στο Smart Textile Salon χάρη στην ESITH.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες ενημερωτικό δελτίο εδώ.

 

FOSTEX_newsletter_n2.png

11/03/2020

Εργαστήριο Validation Women4IT στη Sliema της Μάλτας

Στα μισά της διαδρομής του έργου Women4IT, ο επικεφαλής εταίρος LIKTA και η Tech.mt οργάνωσαν το εργαστήριο Validation του Women4IT στη Sliema της Μάλτας, όπου κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της νεολαίας έλεγξαν και αξιολόγησαν τα εργαλεία του έργου:

 

την πλατφόρμα προφίλ Women4IT, τους οδηγούς κατάρτισης και την εργαλειοθήκη για την απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα για το εργαστήριο στο δελτίο τύπου εδώ.

47467994_537518966745829_656483991545498

10/03/2020

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Επιχειρηματικός  Σχεδιασμός  &  Ανάπτυξη Επιχειρηματικής  Ιδέας»

«Επιχειρηματικός  Σχεδιασμός  &  Ανάπτυξη Επιχειρηματικής  Ιδέας»  Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο

 

 • Είσαι κάτω των 30;

 • Θέλεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες; 

 • Θέλεις να μάθεις τι είναι η επιχειρηματικότητα και ποια τα βήματα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας;

 

Εάν η απάντησή σου είναι θετική, αφιέρωσε μία ώρα από το χρόνο σου και παρακολούθησε το Διαδικτυακό Σεμινάριο  που θα πραγματοποιηθεί από την CRE.THI.DEV την Πέμπτη 12.03.2020 στις 7 το απόγευμα.

 

 • Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά

 • Διάρκεια: 1 ώρα

 • Κόστος: Δωρεάν

 • Δήλωση συμμετοχής:  Έως Τετάρτη 11.03.2020

 

(Είσαι άνω των 30; Είσαι ευπρόσδεκτη/ος)

Δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ:  

https://forms.gle/WttkQrGzjfEPEQL76

webinar.jpg

28/02/2020

CLICHA: 4η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο της Λετονίας για τις Επιστήμες της Ζωής και την Τεχνολογία

Λίγο πριν το χτύπημα του κοροναϊού στις χώρες εταίρους, η 4η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Επιστημών της Ζωής της Λετονίας στη Jelgava από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 με τη συμμετοχή όλων των εταίρων. Οι εργασίες της συνάντησης συνδυάστηκαν με το επιχειρηματικό φόρουμ του προγράμματος με τίτλο "Διαχείριση γης και γεωργικές πρακτικές για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και της αμμωνίας". Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το παλάτι Mitau , όπου στεγάζεται το Γεωργικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό αγρόκτημα "Vecauce", ένα μοναδικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο - αγρόκτημα , το οποίο ασχολείται με την εκτροφή βοοειδών και την καλλιέργεια φυτών. Συνολικά, ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση που έδωσε στο έργο νέα ώθηση. 

CLICHA_meeting_02.20_LLU (6).jpg

09/03/2020

WINTEX - Διμερείς συναντήσεις στην Τυνησία

Τον Φεβρουάριο του 2020, η CEDECS συμμετείχε σε διμερείς συναντήσεις στην Τυνησία σχετικά με τα πακέτα εργασίας Προετοιμασίας και Διάχυσης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της  CEDECS και του Πανεπιστημίου του Sfax για θέματα που αφορούν την υλοποίηση του έργου και ειδικότερα για τη δράση  που αφορά τη Μεθοδολογία ( του 1ου πακέτου εργασίας).


Επιπλέον, στις συναντήσεις  συζητήθηκαν διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης για την προετοιμασία των δράσεων του έργου όπως τα πιθανά επιχειρηματικά μοντέλα για τα  νέα κέντρα, οι τάσεις όσον αφορά τις ευκαιρίες στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας για την συμμετοχή του κλάδου και την προβολή που μπορεί να γίνει μέσω των κέντρων. 

USM-ISMM-CEDECS bilateral meeting.jpg

06/03/2020

DESSINO 3η Συνάντηση Έργου στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 5-6 Μαρτίου, 2020, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας, η 3η Διεθνής Συνάντηση Διαχείρισης του έργου DESSINO. Η συνάντηση ακολούθησε την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης Ενότητας Ανάπτυξης Ικανοτήτων για τους Ινδούς εταίρους στο BRUNEL UNIVERSITY στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, η εκπαιδευτική πλατφόρμα του έργου «Κλιματική Αλλαγή στη Γεωργία»- CLICHA παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της CRETHIDEV, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες για το έργο και τα εκπαιδευτικά του αποτελέσματα.

PIGC2782-grey.jpg

27/02/2020

Επιχειρηματικό φόρουμ @ LLU-University of Life Sciences Λετονίας

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2020, πραγματοποιήθηκε το 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ του προγράμματος CLICHA @ University of Life Sciences της Λετονίας στην Jelgava. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και να εξοικειωθεί με τη «Διαχείριση της γης και τις γεωργικές πρακτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αμμωνίας» με τη συμμετοχή σειράς ομιλιών επί του θέματος. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Γεωργίας της Λετονίας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα μέτρα πολιτικής που ελήφθησαν για τη μείωση των εκπομπών του κλίματος και της αμμωνίας στη γεωργία, με το LLU να ενεργεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε αυτή την προσπάθεια. Tροφή για σκέψη!

Δείτε εδώ για περισσότερα!

CLICHA_Business forum_02.20_  (5).JPG

05/02/2020

Έργο WINTEX: Εναρκτήρια συνάντηση στην Terassa

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου WINTEX έλαβε μέρος στο Institute of Textile Research and Industrial Cooperation of Terrassa (INTEXTER), και διοργανώθηκε από το Universitat Politècnica de Catalunya, στις 16 και 17 Ιανουαρίου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από πρόγραμμα ERASMUS+, Capacity Building for Ηigher Εducation. Ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2020 και έχει διάρκεια 3 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα για το έργο εδώ και στην ιστοσελίδα του έργου.

Meeting photo.jpg

20/01/2020

«Η ατζέντα της κοινωνικής οικονομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση»: Σεμινάριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Tο τριήμερο 17, 18 & 19 Ιανουαρίου 2020 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κτίριο ΔΕΣΚΟΙ, Χαρ Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή 22, Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ".
Κατά τη διάρκεια αυτού, προβλήθηκαν και συζητήθηκαν καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο για κοινωνικούς, ενεργειακούς και οικιστικούς συνεταιρισμούς. Διερευνήθηκαν επίσης πολιτικές οργάνωσης και οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων.
Από πλευράς CRETHIDEV, παρουσιάστηκε η προσέγγιση που ακολουθείται στο πρόγραμμα Women4IT και τις καινοτομικές λύσεις που προτείνει αυτό σχετικά με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών στην τεχνολογία και την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Η προσέγγιση αυτή λαμβάνει υπόψη, εκτός από τις ανάγκες των νεαρών γυναικών, τις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και προτείνει συμμετοχικές διαδικασίας με την υποστήριξη εργοδοτών και κοινωνικών εταίρων για την υποστήριξη της απασχόλησης σε επιλεγμένες θέσεις εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες.

panteio.jpg

22/11/2019

1η Συνάντηση εταίρων DeSTRESS, Λισαβόνα

Η εναρκτήρια συνάντηση DeSTRESS πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Λισαβόνας. Οι κύριοι στόχοι αυτής της συνάντησης ήταν να συναντηθούν οι εταίροι, να κατανοήσουν τους στόχους του έργου και να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα του έργου.

DeSTRESS_1st Consortium meeting.png

21/11/2019

Το έργο Έξω κατά του καρκίνου (OaC: my goal) μαζί με συνέντευξη της Petra Thaller,  στην εφημερίδα Αμαρυσία

Το Ευρωπαϊκό έργο Έξω κατά του καρκίνου (OaC: my goal) μαζί με συνέντευξη της Petra Thaller, ιδρύτριας της εταιρείας OAC στη Γερμανία, φιλοξενούνται στην Ελληνική εφημερίδα Αμαρυσία. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο και τη συνέντευξη εδώ και εδώ: https://amarysia.gr/ygeia-news/%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF

thumbnail_IMG_6811.jpg

13/11/2019

CLICHA: Παρουσίαση της πλατφόρμας στο συνέδριο για τα ευφυή κλωστο-υφαντουργικά προϊόντα

Στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου για τα Ευφυή κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η Project manager του CLICHA παρουσίασε την πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του προγράμματος, που έχει δημιουργηθεί σε περιβάλλον Moodle. Η σχέση μεταξύ βιώσιμης γεωργίας και βιώσιμων πρώτων υλών για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας επισημάνθηκε ώστε να  παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εγγραφούν στα διαθέσιμα μαθήματα της πλατφόρμας. 
Πού: 7o Διεθνές Συνέδριο για την Ευφυή Κλωστοϋφαντουργία και τη Μαζική Εξατομίκευση
Πότε: 13 Νοεμβρίου, 2019

IMG_0590.JPG

17/10/2019

Η 4η συνάντηση εταίρων για το πρόγραμμα Women4IT στο Δουβλίνο!

Τις τελευταίες δύο ημέρες, αξιολογήσαμε λεπτομερώς το έργο μας, συζητήσαμε λεπτομερώς τα εργαλεία που έχουμε θέσει για να αναπτύξουμε και σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματα για το έργο με τη συμμετοχή των εξής: Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) Tech.mt, DIGITALEUROPE , Ινστιτούτο Τεχνολογίας Εκπαίδευσης της Βαλτικής (BETI), Ιρλανδική Εταιρεία Πληροφορικής (ICS), Ευρωπαϊκό Κέντρο Γυναικών και Τεχνολογίας Ρουμανίας (EOS) και Δημιουργικής Σκέψης Ανάπτυξης (CRETHIDEV).

72939218_727553777742346_873160664805906

17/10/2019

Ημερίδα με θέμα: Η εξέλιξη της Κλωστοϋφαντουργίας σε έναν σύγχρονο κόσμο σχεδίασης καινοτόμων προϊόντων

Στις 17 Οκτωβρίου, 2019, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργάνωσε και φιλοξένησε την Ημερίδα με θέμα «Η εξέλιξη της Κλωστοϋφαντουργίας σε έναν σύγχρονο κόσμο σχεδίασης καινοτόμων προϊόντων» με την ευγενική χορηγία του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Κλωστοϋφαντουργών. Οι στόχοι του Erasmus+ προγράμματος FOSTEX παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες ώστε να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον του κοινού σχετικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος και να προβληθούν το website και τα social media. Στα πλαίσια της ημερίδας, οι ομιλητές Θωμάς Νάσιου, CEO, USTER Technologies AG, SWITZERLAND και Βασίλειος Φασόης, Digital Innovator in Engineered Textiles, NIKE, USA έδωσαν τη δική τους ματιά σχετικά με τα μελλοντικά βήματα του κλωστοϋφαντουργικού τομέα στην παγκόσμια αγορά.

WP4.4_Evolution of Textiles_FOSTEX-3.JPG

04/10/2019

DESTEX - Ένα νέο έργο για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον κλάδο των προηγμένων κλωστοϋφαντουργικών υλικών ξεκίνησε

Η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ, ως εταίρος του DESTEX, συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο του Borås στη Σουηδία. Το έργο με τον πλήρη τίτλο Βιομηχανικός και Δημιουργικός Σχεδιασμός στον τομέα κατασκευής  προηγμένων κλωστοϋφαντουργικών υλικών, διάρκειας 32 μηνών, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο έργο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο του Borås, από τη Σουηδία, ως επικεφαλής, το cluster ΑΕΙ TÈXTILS από την Καταλονία, η Σχολή Σχεδιασμού LCI  Barcelona, το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, το Πανεπιστήμιο Kolding από τη Δανία, το εκπαιδευτικό κέντρο CIAPE από την Ιταλία και η εταιρία Material ConneXion, επίσης από την Ιταλία.

photo1.jpg

27/09/2019

5η συνάντηση έργου SHOEMAN στην Ισπανία

Η 5η Συνάντηση Έργου του SHOEMAN-Manager για την Βιομηχανία Υποδημάτων πραγματοποιήθηκε στο Elda της Ισπανίας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του INESCOP.
Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την πρόοδο του έργου SHOEMAN καθώς και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του INESCOP, ενός από τα πιο αξιόλογα Τεχνολογικά Κέντρα Υποδημάτων ανά τον κόσμο.

IMG-f7e129f8d37d02905109ec91c4f65a24-V.j

27/09/2019

Γνωριμία με το Women4IT

Το πρόγραμμα έκλεισε 1 χρόνο: εκπονήθηκαν 2 διεξοδικές μελέτες, δημιουργήθηκαν 7 πλατφόρμες συνεργασίας και αναπτύχθηκαν προφίλ για 8 θέσεις εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα “Women4IT” εισέρχεται στον δεύτερο χρόνο υλοποίησης και φιλοδοξεί να προσφέρει καινοτομικές λύσεΙς για την προώθηση της απασχόλησης νέων γυναικών σε θέσεις εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες.
 

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου, επιπρόσθετες πληροφορίες καθώς και τις μελέτες εδώ.

47467994_537518966745829_656483991545498

18/09/2019

Οι ιστοσελίδες των  CLICHA & FOSTEX @ συνάντηση DESSINO 

Παράλληλα με τις προσπάθειες του προγράμματος DESSINO να διαμορφώσει την ιστοσελίδας του, η Φαίη Πλακαντωνάκη είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις ιστοσελίδες των Erasmus + προγραμμάτων CLICHA και FOSTEX κατά τη 2η συνάντηση του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο RIMT στο Chandigarh της Ινδίας.

CLICHA_4.3_DESSINO Chandigarh -1.JPG

07/09/2019

2η συνάντηση του προγράμματος WaSec στην Καβάλα

H ΔΗΣΚΕΑΝ συμμετείχε στην 2η συνάντηση του προγράμματος WaSec που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, και πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του πρώην Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (στο εξής Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο) στην Καβάλα από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 . Μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες είχε η επιτόπια επίσκεψη στο ποτάμι του Νέστου, που διοργανώθηκε από τον καθηγητή Γιώργο Ζαΐμη και την ομάδα του.

70087616_532985617438246_631591224386309

02/09/2019

Πρόσκληση σε Εκδήλωση Προώθησης της Ακαδημίας BOOST4Shoes

Η ΔΗΣΚΕΑΝ σας προκαλεί στις εργασίες της «Εκδήλωσης προώθησης της Ακαδημίας BOOST4Shoes» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ), Ερμού 51, 10563, Αθήνα.

Η Ακαδημία BOOST4Shoes είναι μια δραστήρια διαδικτυακή  κοινότητα που συμβάλλει στη εφαρμογή του προγράμματος κατάρτισης BOOST4SHOES και στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του ηλεκτρονικού εμπορίου.,

Βρείτε την πλήρη πρόσκληση εδώ.

invitation.png

29/08/2019

2 μελέτες αναπτύχθηκαν για το έργο Women4IT

Στα πλαίσια του προγράμματος του  « Women4IT : Καινοτόμες  Πρακτικές  για την αύξηση του αριθμού των ευάλωτων κοριτσιών και γυναικών της ΕΕ που συμμετέχουν στη Ψηφιακή Ατζέντα» (2017-1-094, ΕΕΑ Grants), εν συντομία, Women4IT εκπονήθηκαν 2 μελέτες, που διερευνούν, η μεν πρώτη τις καλές πρακτικές και τις δοκιμασμένες, καινοτομικές λύσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των γυναικών στον τομέα της πληροφορικής, ενώ η δεύτερη παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας από 7 χώρες σχετικά με την πρόσβαση των γυναικών στην τεχνολογία και την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Περιλήψεις των μελετών μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

66441055_664657364031988_616991902120751

25/07/2019

Το OaCmygoal για πεζοπορία στην Πάρνηθα!

Το έργο OaCmygoal πήγε για πεζοπορία στο βουνό της Πάρνηθας στην Ελλάδα. Μία καταπληκτική διοργάνωση για  έναν υπέροχο σκοπό με μια φανταστική ομάδα. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση Let's rock Cancer στην Ελλάδα!

oac_group_photo.jpg

12/07/2019

Συνέδριο «Αειφορία και Προσομοίωση στη Πυρασφάλεια» 

Ένα επιτυχημένο συνέδριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ Στρατηγικές Συμμαχίες με τίτλο Safety, Fire & Design: Simulation For Fire Safety Training – SAFED που οργανώθηκε από την CRE.THI.DEV. με τη συμμετοχή των: Πολιτική Προστασία του δήμου Πεντέλης, Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, European University Cyprus, Universidad de Zaragoza, Diputación Provincial de Zaragoza, CPIFP Corona de Aragón, Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών -ΙΔΑΦΚ, Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώσεων εθελοντών, και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

conference group photo.jpg

11/07/2019

2η συνάντηση του FOSTEX

Στις 10 και 11 Ιουνίου 2019, η CRETHIDEV συμμετείχε στην 2η συνάντηση του FOSTEX και παρουσίασε το πακέτο εργασίας για τον ποιοτικό έλεγχο καθώς και τις δραστηριότητες διάδοσης.

CLICHA_4.3_FOSTEX Bucharest-1.jpg

08/06/2019

Συνάντηση του INNOLEA στο Κάουνας

Η CRETHIDEV συμμετείχε στην 4η προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του έργου «INNOLEA - Καινοτομία για τη βιομηχανία δέρματος στην Ιορδανία και την Αίγυπτο», που πραγματοποιήθηκε στο Kaunas της Λιθουανίας στις 6-8 Ιουνίου 2019.

IMG_0639_edited.jpg

17/04/2019

3η Διακρατική Συνάντηση Έργου Women4IT στην Αθήνα

Η 3η διακρατική συνάντηση έργου για τους εταίρους του Women4IT πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε από την ΔΗΣΚΕΑΝ, στις 11-12 Απριλίου 2019.

Το έργο σημείωσε πραγματική πρόοδο καθώς βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες φάσεις : την επιλογή των ψηφιακών προφίλ εργασίας για την ανάπτυξη κατάλληλων λύσεων κατάρτισης για την απασχόληση.

Το Women4IT είναι μια συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο EEA & Norway Grants για την απασχόληση των νέων. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες και το χάσμα μεταξύ των φύλων και την προώθηση συγκεκριμένων καινοτόμων συνεργασιών και λύσεων για την αύξηση του αριθμού των ευάλωτων κοριτσιών και των νέων γυναικών στην ψηφιακή ατζέντα.

57311465_2333349543382737_69045575735721

15/03/2019

Συνάντηση Kickoff του έργου LEATHUB στην Αθήνα

Η CRETHIDEV συμμετείχε στην πολύ παραγωγική εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Erasmus + για το LEATHUB - Εγκατάσταση κέντρων δέρματος στη Ρωσία και τη Μογγολία, μεταξύ 11-12 / 03/2019 στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνάντηση και το έργο εδώ.

54433551_2283782351672790_11316447691984

02/03/2019

Έναρξη του προγράμματος WaSec στην Ιορδανία

Από τις 27 Φεβρουαρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2019, η ΔΗΣΚΕΑΝ, μαζί με εκπροσώπους από εννέα πανεπιστήμια και μία εταιρεία, ένα ερευνητικό ίδρυμα και μία δημόσια αρχή, που βρίσκονται σε έξι χώρες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου WaSec που πραγματοποιήθηκε στη Νεκρά Θάλασσα της Ιορδανίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

55590202_434164127320396_736094919510615

18/02/2019

Συνάντηση FOSTEX στην Terassa, Ισπανία

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του έργου FOSTEX στην Terrassa της Ισπανίας με τη συμμετοχή της CRETHIDEV.

 

Διαβάστε περισσότερα...

IMG_4031.JPG

02/02/2019

SPID - AP, εναρκτήρια συνάντηση στη Νάπολη, 1-2 Φεβρουαρίου 2019

Η έναρξη της συνάντησης του προγράμματος SPID-AP διοργανώθηκε με επιτυχία από τον αρχηγό του προγράμματος CUM (Cooperativa Umanista Mazra) και πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Φεβρουαρίου 2019 στη Νάπολη, με τη συμμετοχή όλων των εταίρων για την συγκέντρωση στόχων και δυναμική της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης, ολοκληρώθηκε το χρονοδιάγραμμα και ξεκίνησε μια συζήτηση για τις μεθόδους εργασίας, τα οικονομικά, το πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας για το έργο και την υλοποίηση των Δραστηριοτήτων του έργου.

Ήταν μια μεγάλη αρχή με μια μεγάλη κοινοπραξία για ένα πολύ σημαντικό έργο!

LOGO.jpg

16/01/2019

Εναρκτήρια Συνάντηση του "OAC: Outdoor Against Cancer: move yourself, go out and live"

Το πρόγραμμα Erasmus + OAC "Outdoor Against Cancer: move yourself, go out and live" άρχισε τις δραστηριότητές του με μια εναρκτήρια συνάντηση που διοργανώθηκε από τον κύριο εταίρο του προγράμματος, TUM (Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου), την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στο Μόναχο .

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Kickoff meeting.jpg

12/12/2018

Επίσημη έναρξη του WOMEN4IT στις 12 Δεκεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες

Το Women4IT είναι ένα έργο επιδοτούμενο από το EEA Grants και το Norway Grants Fund for Youth Employment. Το έργο υποστηρίζεται από 9 εταίρους, μεταξύ των οποίων και η ΔΗΣΚΕΑΝ από διάφορα μέρη της Ευρώπης και διαφόρους κλάδους.

Το πρόγραμμα Women4IT απευθύνεται στον διαρθρωτικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας λόγω της αυξανόμενης ψηφιακής κοινωνίας στην οποία υπάρχουν σημαντικά λιγότερες γυναίκες από ό, τι οι άνδρες. Αυτό το ψηφιακό χάσμα θα οδηγήσει σε περισσότερες γυναίκες εκτός της ψηφιακής οικονομίας, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των φύλων. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό το κενό και η ανάπτυξη των ψηφιακών ικανοτήτων των νέων γυναικών που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την αγορά εργασίας, βελτιώνοντας έτσι την απασχολησιμότητά τους.

 

Περισσότερα για τo Women4IT στα κοινωνικά μέσα του έργου: 

Twitter @WomenForIT

Facebook www.facebook.com/WomenForIT/

LinkedIn  www.linkedin.com/company/women4ict/

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου για την επίσημη έναρξη του έργου στις 12 Δεκεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ανακαλύψτε καινοτόμες λύσεις για την αύξηση του αριθμού των ευάλωτων κοριτσιών και των νέων γυναικών στην ψηφιακή ατζέντα εδώ.

Ανακαλύψτε τις γυναίκες στο Digital Scoreboard 2018, στην Ελλάδα εδώ.

47467994_537518966745829_656483991545498

28/11/2018

Τελική συνάντηση εταίρων του έργου FAIRHAP στην Alessandria της Ιταλίας

Η 5η και τελευταία συνάντηση για τους εταίρους του έργου «Fair Play and Happiness through Sports (FAIRHAP)»  Erasmus + πραγματοποιήθηκε στην Αλεσσάντρια της Ιταλίας στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 από το  Associazione ISES. Η συνεργασία σημείωσε πραγματική πρόοδο καθώς το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου και των οφελών που αποκόμισαν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους, η επικοινωνία των ιδεών του έργου καθώς και συζήτηση θεμάτων ποιότητας και αποτελεσματικότητας του έργου.

Στόχος του έργου είναι να ενσταλάξει και να διδάξει στα παιδιά, σε μια ηλικία που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους, όλες τις οικουμενικές αξίες που συγκεντρώνονται στα ολυμπιακά ιδεώδη, μέσω της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό.

image001.jpg

15/11/2018

Συνάντηση εταίρων του BOOST4Shoes στην Αθήνα

Η 3η συνάντηση του έργου BOOST4Shoes πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου και φιλοξενήθηκε από την CRETHIDEV. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση όπου οι εκπρόσωποι των εταίρων ήρθαν για να συζητήσουν την τρέχουσα πρόοδο του έργου. Η συνάντηση αφορούσε μια λεπτομερή συζήτηση των αποτελεσμάτων των BOOST4Shoes, το εργαλείο ECVET, τη δομή και τα στάδια υλοποίησης της πλατφόρμας, την πρόσθετη λειτουργικότητα της πλατφόρμας για επαλήθευση των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς και θέματα διάδοσης, διασφάλισης ποιότητας και άλλα θέματα απαραίτητα για την προετοιμασία της έκθεσης.

boost athens.jpg

27/10/2018

FAIRHAP : Τουρνουά για παιδιά

Η ΔΗΣΚΕΑΝ διοργάνωσε ένα τουρνουά για παιδιά που συμμετείχαν στις αθλητικές συναντήσεις του προγράμματος FAIRHAP τους προηγούμενους μήνες. Περισσότερα από 70 παιδιά συμμετείχαν στο τουρνουά, έπαιξαν μη-ανταγωνιστικά παιχνίδια και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δικτυακό τόπο του έργου και τη σελίδα του στο facebook.

fairhap_logo_def.png

20/10/2018

INNOLEA: Συνάντηση εταίρων στο Βουκουρέστι

Η ΔΗΣΚΕΑΝ βρέθηκε στο Βουκουρέστι για την 3η συνάντηση του έργου INNOLEA και το συνέδριο ICAMS, το οποίο διοργάνωσε η INCDTP-ICPI! Το έργο έχει φθάσει σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο με τη διοργάνωση της κατάρτισης για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Ευρώπη.
Αυτό το πρόγραμμα Erasmus + στοχεύει στην υποστήριξη της βιομηχανίας δερμάτινων ειδών στην Αίγυπτο και την Ιορδανία, δημιουργώντας κέντρα δέρματος σε πανεπιστήμια και από τις δύο χώρες.

innolea logo wide.png

18/10/2018

CreativeWear: Συνάντηση εταίρων στο Παλέρμο και συμμετοχή στο Vestino 2018

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνάντηση για το πρόγραμμα Creative Clothing for the Mediterranean Space (CREATIVE WEAR). που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και τα επόμενα βήματα καθώς η διάρκεια του προγράμματος παρατείνεται έως και τον Μάιο του 2019. Την ίδια μέρα ξεκίνησε και η έκθεση Vestino 2018, κατά την οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της δουλειάς των hubs που δημιουργήθηκαν, από τους εταίρους, στο πλαίσιο του προγράμματος . Στην έκθεση παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, τη δουλειά τους και Ελληνίδες σχεδιάστριες. 

logo-370x169.jpg

18/10/2018

TEXSTRA: Συνάντηση εταίρων στο Κάουνας της Λιθουανίας

Η 3η συνάντηση για τους εταίρους του έργου TEXSTRA Erasmus πραγματοποιήθηκε στο Kaunas της Λιθουανίας στις 17 Οκτωβρίου 2018 από το KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETAS (KTU). Η συνεργασία σημείωσε πραγματική πρόοδο καθώς το έργο βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες φάσεις, της ανάπτυξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του περιεχομένου ηλεκτρονικής μάθησης (ηλεκτρονικά βιβλία TEXSTRA) καθώς και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μεταφορά της έρευνας και της καινοτομίας μέσω κατάρτισης που βασίζεται στο σχέδιο.
Στόχος του έργου είναι η συγκέντρωση των κυριότερων ενδιαφερόμενων μερών στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας προκειμένου να προωθηθεί και να συμβάλει στη μεταφορά γνώσεων στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας στους σπουδαστές και τους εκπαιδευόμενους του τομέα της κλωστοϋφαντουργίας / ένδυσης μέσω της μάθησης βάσει σχεδίων, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των κλωστοϋφαντουργικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΕ.

Logo_texstra.png

10/10/2018

Η Ελληνική ομάδα του έργου CLICHA στο Athens Against Climate Change

Η Ελληνική ομάδα του έργου CLICHA συμμετέχει στο Athens Against Climate Change. Περισσότερα  εδώ.

CLICHA.png

25/09/2018

Τελικό συνέδριο για το έργο INVENT

Το τελικό συνέδριο για το έργο INVENT θα πραγματοποιηθεί στο Movenpick Hotel-Dea Sea υπό την αιγίδα του Senator Prof. Rida Shibli στις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Στο συνέδριο θα συζητηθεί το οικοσύστημα καινοτομίας στην Ιορδανία και οι συμμετέχοντες από την ΕΕ θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές και επιτυχημένες ιστορίες από την Ευρώπη. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση.

invitation to final conference.jpg

13/09/2018

Το πρόγραμμα YOUNG ICT WOMEN ξεκινά με στόχο την παροχή καινοτόμων λύσεων για την αύξηση του αριθμού των κοριτσιών και των νέων γυναικών στην ψηφιακή οικονομία σε επτά ευρωπαϊκές χώρες

Η πρωτοβουλία "YOUNG ICT WOMEN-καινοτόμες λύσεις για την αύξηση του αριθμού των ευάλωτων κοριτσιών και των νέων γυναικών στην ψηφιακή ατζέντα" (έργο με αριθ. 2017-1-094) άρχισε τις δραστηριότητές της με μια εναρκτήρια συνεδρίαση που διοργάνωσε ο επικεφαλής εταίρος, η Λετονική Ένωση Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών - LIKTA, στις 10-11 Σεπτεμβρίου στη Ρίγα.

 

Ο στόχος του έργου YOUNG ICT WOMEN είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών ικανοτήτων και επομένως της απασχολησιμότητας των νέων γυναικών που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την αγορά εργασίας.

 

Το έργο συγκεντρώνει 10 αξιόλογους και πεπειραμένους συνεργάτες από 9 ευρωπαϊκές χώρες: AMETIC - Ισπανικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Εκπαίδευσης της Βαλτικής - BETI, Λιθουανία, Creative Thinking Development - CRETHIDEV - Ελλάδα, DIGITALEUROPE aisbl, Βέλγιο, ECDL Ireland Ltd. - Εκπαίδευση για μια ανοιχτή κοινωνία - EOS, Ρουμανία, Ευρωπαϊκό Κέντρο Γυναικών και Τεχνολογίας - ECWT, Νορβηγία, FUNDACIÓN PLAN INTERNATIONAL, Ισπανία, LIKTA, Λετονία και Αρχή Επικοινωνιών Μάλτας  - Μάλτα.

 

Η πρωτοβουλία θα επιδιώξει τους στόχους της μέσω εκστρατειών ευαισθητοποίησης, αξιολόγηση δεξιοτήτων, καινοτόμων εταιρικών σχέσεων με τους εργοδότες, ανάπτυξης ενός νέου εργαλείου για τη δημιουργία προφίλ online απασχόλησης, κατάρτισης και καθοδήγησης για την απασχόληση στις ψηφιακές θέσεις εργασίας.

 

Το πρόγραμμα YOUNG ICT WOMEN επωφελείται από επιχορήγηση ύψους 2,714,304 ευρώ από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Ταμείου Επιχορηγήσεων για την απασχόληση των Νέων του ΕΟΧ και της Νορβηγίας και θα διαρκέσει μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Αυγούστου 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. Επίσης eeagrants.org/ και ακολουθήστε την ιστοσελίδα του έργου τον Οκτώβριο!

IMG_0793_edited.jpg

05/09/2018

Συνέδριο AITAE

Aegean International Textile and Advanced Engineering Conference AΙTAE 2018 was held from the 5th to the 7th September 2018 in Mytilene, Lesvos, Greece and it is aimed to bring together:

·         leading researchers

·         experts, students and

·         people from the industry 

from all over the world to share their knowledge and exchange scientific ideas.

The Conference was co-organized by the Department of Industrial Design and Manufacturing / Textiles of the University of West Attica (Greece) and the Textile Engineering Department of Engineering Faculty of Ege University (Turkey).

The AΙTAE Conference can become one of the most important scientific events in the field of textiles in the cross of Europe, Asia and Africa aimed to bring together leading researchers, experts, students and people from the industry from all over the world to share their knowledge and exchange scientific ideas.

The Organizing and Scientific Committees highlights the importance of the AΙTAE as a textile platform offering the participants to present and discuss the most recent research investigations, new perspectives and future directions. Many supporting social events enriching the scientific programme have been organized as well.

For more information visit: https://aegeanconference.org/

20180906_101017.jpg

27/06/2018

Ο διαγωνισμός LEAMAN είναι ανοιχτός για ψηφοφορία!

Ο διαγωνισμός για την πιο πρωτοποριακή δερμάτινη ιδέα, από το πρόγραμμα LEAMAN, βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ψηφοφορίας! Επισκεφθείτε τη σελίδα ιδεών και ψηφίστε την πιο καινοτόμο ιδέα. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο νικητής θα εγγραφεί στο Indiegogo για crowdfunding!

upholstery-leather-hides-1024x453.jpg

25/06/2018

2η συνάντηση του έργου SHOEMAN στα Χανιά, Κρήτη

Οι συνεργάτες του προγράμματος SHOEMAN έχουν συγκεντρωθεί για τη 2η συνάντηση στα Χανιά της Κρήτης σήμερα.

20180625_094858.jpg

21/06/2018

Συνάντηση του προγράμματος FAIRHAP στο Haskovo της Βουλγαρίας

Στις 20 και 21 Ιουνίου, οι εταίροι του προγράμματος FAIRHAP συναντήθηκαν στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας για να συζητήσουν την πρόοδο του έργου και τις επόμενες δραστηριότητες. Το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο τώρα με την εκπαίδευση των παιδιών σύμφωνα με τις τιμές του FAIRHAP. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες FAIRHAP στην ιστοσελίδα του Έργου.

fairhap_logo_wide.png

15/06/2018

BOOST4SHOES συνάντηση συνεργασίας στο Ρζεσζόφ της Πολωνίας

Οι εταίροι του προγράμματος BOOST4Shoes συναντήθηκαν στο Rzeszow της Πολωνίας στις 8 και 9 Ιουνίου για να συζητήσουν την πρόοδο του έργου και τις επικείμενες δραστηριότητες.

IMG-edc6f0593c5b466c0c0b780ea77e0fd7-V.j

04/06/2018

Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα για τις δεξιότητες της βιομηχανίας υποδημάτων

Το πρόγραμμα SHOEMAN, "Διευθυντής για μια αποδοτική και καινοτόμο βιομηχανία υποδημάτων", στοχεύει να συμβάλει σε καλύτερους επαγγελματίες στην βιομηχανία υποδημάτων της ΕΕ, αναπτύσσοντας ένα διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει επαγγελματικές και εγκάρσιες δεξιότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το SHOEMAN προσκαλεί υφιστάμενους ή επίδοξους διαχειριστές υποδηματοποιίας καθώς και εμπειρογνώμονες για υποδήματα να συμμετάσχουν σε ανώνυμη έρευνα που θα βοηθήσει το έργο να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τα κενά των δεξιοτήτων και τις ανάγκες κατάρτισης.

Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε αν είστε επαγγελματίας στον τομέα της υποδηματοποιίας ή εδώ αν είστε ειδικός στον τομέα των υποδημάτων, της κατάρτισης ή της εκπαίδευσης.

shoeman.png

07/05/2018

INNOLEA 2η συνάντηση στην Αθήνα

Ήμασταν στην 2η συνάντηση του προγράμματος INNOLEA Erasmus + στην Αθήνα στις 3 και 4 Μαΐου! Η συνάντηση φιλοξένησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την υποστήριξη της CRETHIDEV. Το INNOLEA στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας για τις βιομηχανίες δέρματος στην Αίγυπτο και την Ιορδανία μέσω της δημιουργίας ικανοτήτων.

innolea athens

29/04/2018

Συνέντευξη στο κανάλι EΡT2 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών στο εργοστάσιο της Φειδάς για το έργο K4F

Ο διαχειριστής του CRETHIDEV, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου με την κ. Μίνα Φειδά-Ντάη, έδωσε συνέντευξη στο εθνικό κανάλι, ΕΡΤ2, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μαθητών του προγράμματος Knowledge4Foot, στις 27 Απριλίου, σχετικά με την αγάπη για την υποδηματοποιία και το μέλλον.

 

Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη στο https://youtu.be/8hyzRcN3efs

Fidas_visit_Ert2_28Apr18 (04).mp4_snapsh

26/04/2018

Εντατικό μάθημα για σπουδαστές για το έργο Knowledge 4 Foot

Στα πλαίσια του προγράμματος Knowledge 4 Foot, υλοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα με την συμμετοχή 15 φοιτητών από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κροατία, το "Εντατικό πρόγραμμα για μαθητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης" σε συνδυασμό με την πέμπτη συνάντηση εταίρων του έργου. Το μάθημα ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες εννοιολογικά πλαίσια και πρακτικά εργαλεία για να τους εξοπλίσουν αποτελεσματικά με δεξιότητες σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την ομαδική εργασία και τη δημιουργική σκέψη. Για 5 ημέρες οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις, εργαστήρια και επισκέψεις σε χώρους και εργοστάσια.

media-share-0-02-05-5b2c644dbdc73e99751b

19/04/2018

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα πανεπιστήμια της Ιορδανίας στο ΓΠΑ (Project FoodQA)

Η εκπαίδευση του έργου FOODQA διεξήχθη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, για το προσωπικό των Ιορδανικών πανεπιστημίων σχετικά με τα στατιστικά εργαλεία ποιότητας στις 19 και 20 Απριλίου.

SAM_4611_1.jpg

21/03/2018

Συνάντηση LEAMAN στο Βουκουρέστι

Η CRETHIDEV βρίσκεται στην 4η συνάντηση συνεργασίας του προγράμματος LEAMAN στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, φιλοξενούμενοι του INCDTP-ICPI. Το έργο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με τον διαγωνισμό για καινοτόμα προϊόντα δέρματος.

20180321_105633.jpg


22/02/2018

Το LEAMAN Project διοργανώνει διαγωνισμό για τις πιο καινοτόμες ιδέες δέρματος

Το πρόγραμμα LEAMAN διοργανώνει διαγωνισμό για τις πιο πρωτοποριακές ιδέες για την παραγωγή δέρματος.

 

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να προωθήσει καινοτόμα προϊόντα δέρματος, υπηρεσίες, λύσεις ή τεχνολογίες και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα των ενδιαφερομένων μερών.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα κληθούν να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων δέρματος. Στην εκδήλωση διάχυσης στη Ρουμανία, θα παρουσιαστούν οι ιδέες των καινοτόμων προϊόντων και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα κληθούν να ψηφίσουν online.

 

Επισκεφτείτε το leaman.eu για να δείτε τους όρους του διαγωνισμού και να συμμετέχετε!

On Your Marks


16/02/2018

Are you a Footwear SME, VET provider or an e-Commerce/Digital marketing coach/expert?

Are you a Footwear SME, VET provider or an e-Commerce/Digital marketing coach/expert? If so, we would love you to take part in our survey... BOOST4Shoes project is conducting a survey, with an aim to create an 'Online Sales Manager' (OSM) that will provide a hands-on training course to help Footwear SMEs improve cross-border sales across Europe. 

Visit the survey here: https://boost4shoes.eu/complete-survey

office-1069207_1920_0.jpg


23/01/2018

Συνάντηση εταίρων FoodQA στο Πόρτο

Η CRETHIDEV ήταν στο Πόρτο για τα έργα της τρίτης συνάντησης εταίρων του έργουFOODQA.

26850826_1724534310930933_81063297354742


12/01/2018

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο FAIRHAP

Η CRETHIDEV φιλοξένησε από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου ένα workshop για εκπαιδευτικούς παιδικών αθλημάτων και προπονητές για το πρόγραμμα Fairhap. Οι εκπαιδευτές / προπονητές Τάκης Μελετάκος, Παναγιώτα Λιβαδά και Καραΐσκος Λεωνίδας εξήγησαν τη θεωρία και τη μεθοδολογία πίσω από τα Δυναμικά Παιχνίδια σε προπονητές από τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

image-0-02-04-9fd3d153d1b3104fa13815b05a

15/12/2017

3η συνάντηση συνεργασίας του προγράμματος FAIRHAP στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Η CRETHIDEV συμμετείχε ως συντονιστής έργου στις εργασίες της 3ης Συνάντησης Εταίρων που πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας, μεταξύ 13-14 Δεκεμβρίου 2017, για το έργο FAIRHAP. Το πρόγραμμα FAIRHAP επικεντρώνεται στους προπονητές παιδιών, στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στους προπονητές, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές για τις βασικές αξίες της Ολυμπιακής μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών διαδικασιών.

26840619_396777730779511_771889992720248

14/12/2017

Έναρξη συνάντησης του έργου INNOLEA στην Ιορδανία

Η CRETHIDEV συμμετέχει στη συνάντηση Kickoff του έργου INNOLEA, στην Ιορδανία, μαζί με άλλους 11 εταίρους από την Ευρώπη, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα INNOLEA στοχεύει στη στήριξη των κλάδων δέρματος της Ιορδανίας και της Αιγύπτου μέσω της δημιουργίας κέντρων δέρματος σε τέσσερα πανεπιστήμια.

20171214_103227.jpg

01/12/2017

Η CRETHIDEV στο Εδιμβούργο για το νέο έργο σχετικά με τις online πωλήσεις παπουτσιών (BOOST4Shoes)

Η CRETHIDEV ήταν στο Edinbourgh στις 30 Νοεμβρίου για το νέο έργο για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις παπουτσιών (BOOST4Shoes). Το νέο έργο θα αναπτύξει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναμένεται να βοηθήσει τις εταιρείες υποδημάτων να διαχειριστούν τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο.

Athletic Shoes
bottom of page