ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Τελευταία αναθεώρηση : 31/08/2021

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι βασική προτεραιότητα για εμάς.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε τη παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφ’ εξής «Πολιτική») προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς για τον τρόπο με τον οποίο η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ)», με έδρα την Αθήνα (οδός Σόλωνος 8 και Εμπεδοκλέους, 19009, Ντράφι, Ραφήνα), ΑΦΜ  997608917 της Δ.Ο.Υ. Παλλήνης, e-mail info@crethidev.gr, Tηλ: 210 8047243, Κιν: 694 4506065 ενεργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (εφ’ εξής καλούμενο (“εμείς ή μας ή υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων”), δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα με αυτήν την πολιτική.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου περιγράφει τους τύπους πληροφοριών που ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς ή που μπορείτε να παρέχετε μέσω της ιστοσελίδας https://www.crethidev.gr/ εφεξής καλούμενη (“Ιστοσελίδα ή Ιστότοπος”) ή και μέσω εντύπων, εφαρμογών και συσκευών, ιστοτόπων στα κοινωνικά μέσα ή με άλλο τρόπο. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί επίσης τις πρακτικές μας για τη συλλογή, τη χρήση, τη διατήρηση, την προστασία και την αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών. Στη παρούσα Πολιτική περιγράφεται, επίσης, ο τρόπος χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα δικαιώματα που έχετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας με εμάς. Για οποιαδήποτε απορία αναφορικά με τη παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ανωτέρω στοιχεία επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

1.            Ορισμοί

 

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα: Κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,

Επεξεργασία: Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,

Υποκείμενο των Δεδομένων: Υποκείμενο των δεδομένων είναι κάθε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του οποίου επεξεργάζονται από τον εν προκειμένω υπεύθυνο επεξεργασίας,

Υπεύθυνος επεξεργασίας : Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους,

Εκτελών την επεξεργασία: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας,

Συγκατάθεση : Κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν,

Αποδέκτης: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι. Ωστόσο, οι δημόσιες αρχές που ενδέχεται να λάβουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο συγκεκριμένης έρευνας σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης ή κράτους μέλους δεν θεωρούνται ως αποδέκτες· η επεξεργασία των δεδομένων αυτών από τις εν λόγω δημόσιες αρχές πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας των δεδομένων ανάλογα με τους σκοπούς της επεξεργασίας,

Τρίτος: Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα,

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων: «γενετικά δεδομένα»: τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τα γενετικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου που κληρονομήθηκαν ή αποκτήθηκαν, όπως προκύπτουν, ιδίως, από ανάλυση βιολογικού δείγματος του εν λόγω φυσικού προσώπου και τα οποία παρέχουν μοναδικές πληροφορίες σχετικά με την φυσιολογία ή την υγεία του εν λόγω φυσικού προσώπου,

 

«βιομετρικά δεδομένα»: δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία προκύπτουν από ειδική τεχνική επεξεργασία συνδεόμενη με φυσικά, βιολογικά ή συμπεριφορικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου και τα οποία επιτρέπουν ή επιβεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση του εν λόγω φυσικούπροσώπου, όπως εικόνες προσώπου ή δακτυλοσκοπικά δεδομένα,

 

«δεδομένα που αφορούν την υγεία»: δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία σχετίζονται με τη σωματική ή ψυχική υγεία ενός φυσικού προσώπου, περιλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας, και τα οποία αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του,

Κατάρτιση προφίλ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία, την οικονομική κατάσταση, την υγεία, τις προσωπικές προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, την αξιοπιστία, τη συμπεριφορά, τη θέση ή τις μετακινήσεις του εν λόγω φυσικού προσώπου,

 

2.            Ποια δεδομένα σας συλλέγουμε;

Συλλέγουμε μόνο τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα, τα οποία είναι συναφή και κατάλληλα για τον σκοπό που προορίζονται. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες και μπορεί να μη σας αφορούν στο σύνολο τους. Συγκεκριμένα συλλέγουμε:

α) Δεδομένα ταυτότητας (π.χ όνομα, επώνυμο).

β) Δεδομένα επικοινωνίας (πχ διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

γ)  Δεδομένα που συλλέγονται μέσω Cookies, π.χ η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σας σύστημα, η ταχύτητα της σύνδεσής σας και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και πληροφορίες που συλλέγονται μέσω Cookies.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση Cookies διαβάστε την Πολιτική Cookies.

Δεν γίνεται συλλογή ειδικών κατηγοριών δεδομένων, όπως πληροφορίες σχετικά με τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις, την υγεία ή τον γενετήσιο προσανατολισμό- εκτός αν εσείς επιλέξετε να δώσετε τέτοιες πληροφορίες.

3.            Ποιοι είναι οι σκοποί συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων και με ποιες νομικές βάσεις;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα :

α) Για να απαντήσουμε σε ερωτήματα που εσείς μας έχετε θέσει σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρίας μας ή να επιλύσουμε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας. Νομική βάση της επεξεργασίας: Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε στο δικό σας αίτημα.

Η ιστοσελίδα https://www.crethidev.gr/ περιέχει πληροφορίες που επιτρέπουν τη γρήγορη ηλεκτρονική επαφή, καθώς και την άμεση επικοινωνία με εμάς, περιέχει επίσης μια γενική διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (διεύθυνση e-mail). Εάν ένα υποκείμενο δεδομένων έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο επεξεργασίας μέσω e-mail ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μεταβιβάζονται από το υποκείμενο των δεδομένων αποθηκεύονται αυτομάτως. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τέτοιου είδους που διαβιβάζονται εκουσίως από το υποκείμενο των δεδομένων προς τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων αποθηκεύονται με σκοπό την επεξεργασία τους ή την επικοινωνία με το υποκείμενο των δεδομένων. Δεν γίνεται μεταφορά των προσωπικών δεδομένων αυτού του είδους σε τρίτα μέρη, υπό την επιφύλαξη ύπαρξης υποχρέωσης εκ του νόμου για την παροχή των δεδομένων ή εφόσον η μεταβίβασή τους εξυπηρετεί το σκοπό ποινικής δίωξης.

Ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων παρέχουμε, ανά πάσα στιγμή, πληροφορίες προς κάθε υποκείμενο δεδομένων μετά από σχετικό αίτημα για το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τηρούνται σχετικά με το υποκείμενο. Επιπλέον όπως οφείλουμε προβαίνουμε στη διόρθωση ή να διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μετά από αίτημα ή υπόδειξη του υποκειμένου των δεδομένων, στην έκταση που δεν υπάρχει νομική υποχρέωση τήρησής τους. Από την άποψη αυτή, βρισκόμαστε στη διάθεση του υποκειμένου των δεδομένων ως επαφή επικοινωνίας.

β) Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών ο υπεύθυνος επεξεργασίας  έχει το δικαίωμα να αποκαλύψει τυχόν προσωπικά στοιχεία σας προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά. Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις (άρθρο 6 παρ 1 περ. γ του ΓΚΠΔ).

5.            Ποιοι είναι Αποδέκτες των δεδομένων σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό μας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας προκειμένου να προβεί στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Τα δεδομένα σας ενδέχεται να γνωστοποιηθούν σε συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες τεχνικής υποστήριξης, σε δικηγόρους μας, για την τυχόν διεκδίκηση των νομικών μας αξιώσεων.

6.            Πως εξασφαλίζουμε ότι οι συνεργάτες μας σέβονται τα Δεδομένα σας;

Οι συνεργάτες μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί να τηρούν εχεμύθεια, να μην αποστέλλουν σε τρίτους τα Δεδομένα σας χωρίς τη γραπτή άδεια μας και να λαμβάνουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη προστασία τους.

7.            Διαβιβάζουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.;

Η ιστοσελίδα https://www.crethidev.gr/ διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Σε περίπτωση που δεδομένα πρόκειται να διαβιβαστούν σε τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για τις οποίες δεν υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή σε διεθνείς οργανισμούς, όλες οι κατάλληλες διασφαλίσεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων σχετικά με τις μεταφορές σε τρίτες χώρες θα ληφθούν και οι σχετικές πληροφορίες και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο μας.

8.            Πότε διαγράφουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα σας τηρούνται από εμάς, μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας τα έχετε κοινοποιήσει, εκτός αν απαιτείται παράταση του χρόνου αυτού λόγω νομικών αξιώσεων ή έννομων υποχρεώσεων μας.

Για το χρόνο διατήρησης των Δεδομένων που συλλέγονται μέσω Cookies μπορείτε να ενημερωθείτε από την Πολιτική Cookies.

9.            Προσωπικά δεδομένα ανηλίκων

Οι υπηρεσίες μας δεν απευθύνονται σε άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών. Εν συνεπεία, δεν γίνεται συλλογή επεξεργασία και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων παιδιών. Για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων κάτω των 15 ετών χρειάζεται η συγκατάθεση προσώπου που ασκεί τη γονική του μέριμνα.

10.          Ασφάλεια των δεδομένων σας

Η  διασφάλιση του απορρήτου σας αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς, για αυτό το λόγο έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα τα οποία για τη προστασία των Δεδομένων σας τα οποία  επανεξετάζονται και τροποποιούνται όποτε αυτό είναι απαραίτητο λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης.

11.          Πολιτική cookies

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία E- Privacy 2009/136/ΕΚ και τις από 25.2.2020 οδηγίες της ΑΠΔΠΧ, η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των cookies. Πρόκειται για διαδικτυακά εργαλεία συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών που προέρχονται από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή συνεργαζόμενες ιστοσελίδες τρίτων φορέων, προκειμένου να μετρηθεί η επισκεψιμότητα να βελτιωθεί η λειτουργία, το περιβάλλον και η συνολική εμφάνιση της ιστοσελίδας μας και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των πελατών μας. Κατά τη χρήση της δικής μας ιστοσελίδας, γίνεται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας από τρίτους, όπως κοινωνικά δίκτυα και μηχανές αναζήτησης, πχ Google Analytics, Facebook social plug- ins + κλπ., χωρίς ουδεμία εμπλοκή, επιρροή και έλεγχο εκ μέρους  μας και διαβιβάζονται είτε εκτός είτε εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (27 κράτη μέλη ΕΕ συν Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία), για τα οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι εν λόγω τρίτοι. Αν δεν επιθυμείτε τρίτα μέρη, όπως Google, Facebook, Twitter, να λαμβάνουν πληροφορίες από το πρόγραμμα πλοήγησης σας, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του οργανισμού μπορείτε να εξαιρεθείτε από τους όρους που παρέχονται από την εκάστοτε Πολιτική Χρήσης που υπάρχει στην ιστοσελίδα κάθε τέτοιου τρίτου μέρους. Παρότι τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται αυτόματα τη χρήση cookies, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στον υπολογιστής σας, επιλέγοντας να μην αποδεχτείτε τα cookies, ή να σας ζητείται να αποδεχθείτε το κάθε ένα από αυτά χωριστά. Πλην όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο θα περιορίσει το εύρος των διαθέσιμων σε εσάς δυνατοτήτων περιήγησης σε κάθε διαδικτυακή ιστοσελίδα και την εμπειρία χρήσης.

 

12.          Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας: Μπορείτε να ενημερωθείτε από εμάς για το ποια Δεδομένα σας υπόκεινται σε επεξεργασία, τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που αποθηκεύουμε, το διάστημα αποθήκευσης αλλά και αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων.

Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων: Αυτό σημαίνει πως αν έχετε το δικαίωμα αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος, να ζητήσετε από εμάς να διορθώσουμε τα ανακριβή στοιχεία καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών (πχ διόρθωση ονόματος, ηλεκτρονικής διεύθυνσης). Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των νέων δεδομένων που θα μας παράσχετε.

Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας: Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε προσωπικά δεδομένα σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Σημειώστε, ωστόσο ότι, το δικαίωμά σας αυτό ενδέχεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να μην είναι εφικτό για συγκεκριμένους νομικούς λόγους που θα σας γνωστοποιούνται, κατά περίπτωση, κατά το χρόνο υποβολής του αιτήματός σας.

Δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας: Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε κάποιον τρίτο.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Μπορείτε να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Συγκεκριμένα, μπορείτε να μας ζητήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

(α) Αν θέλετε να επανακαθορίσουμε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων,

(β) όταν θεωρείτε, ότι η χρήση των δεδομένων σας είναι καταχρηστική, αλλά δεν θέλετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας,

(γ) όταν χρειάζεται να διατηρούμε τα δεδομένα σας, ακόμη και αν δεν τα απαιτούμε από εσάς πλέον, προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ενδεχόμενης άσκησης δικαιωμάτων σας.

Δικαίωμα ανάκλησης/εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας: Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας, όπου έχει απαιτηθεί ανά πάσα στιγμή και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας ή αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

 

13.          Πως μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail dpo@crethidev.gr.  Κατεβάστε το αρχείο της αίτησης πατώντας εδώ.

Περαιτέρω, σας γνωρίζουμε ότι έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που θεωρείτε ότι έχουν θιγεί τα δικαιώματά σας από την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς.

14.          Πότε απαντάμε στα αιτήματα σας;

Θα απαντήσουμε στα αιτήματα σας δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν όμως το αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας, θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε. Αν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, μπορούμε να επιβάλουμε τη καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθούμε να δώσουμε συνέχεια στο αίτημα αιτιολογώντας την απάντηση προς εσάς.

15.          Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας, εκτός από την περίπτωση χρήσης  «cookies» στην ιστοσελίδα μας, πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας.

16.          Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο όσον αφορά την επεξεργασία Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται με το Γενικό Κανονισμό για τη Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό και νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων.       

17.          Πως θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για τη Προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθ. 679/2016 και θα ενημερώνεται από εμάς όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

18.          Επικοινωνία για θέματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : dpo@crethidev.gr