top of page

Έναρξη του έργου FOSTEX στην Τερράσσα, Ισπανία

Τη Δευτέρα 18.2.19 ξεκίνησαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης του Προγράμματος FOSTEX στην Τερράσσα της Ισπανίας.  με αντικείμενο τη δημιουργία κέντρων κλωστοϋφαντουργίας σε Πανεπιστήμια της Ιορδανίας και του Μαρόκου. Το σχέδιο στοχεύει στην ίδρυση δύο προηγμένων κλωστοϋφαντουργικών κέντρων στα πανεπιστήμια της Ιορδανίας και στην αναβάθμιση κλωστοϋφαντουργικών κέντρων στο Μαρόκο για την προώθηση του κλωστοϋφαντουργικού τομέα στις χώρες αυτές μέσω: (1) της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της παραγωγικότητας, την ανάπτυξη της ποιότητας και του σχεδιασμού, και την εφαρμογή της διεθνούς πιστοποίησης, (2) τη διατήρηση και την αύξηση του εγχώριου μεριδίου αγοράς και τη δημιουργία ισχυρότερης εικόνας των προϊόντων "Made in Jordan" και "Made in Maroco" σε σύγκριση με τα κινεζικά/ασιατικά προϊόντα, (4) τη στήριξη των εξαγωγών προς τις γύρω αγορές, κυρίως ευρωπαϊκές, αμερικανικές και αραβικές, (4) τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής κλωστ/κών προϊόντων αιχμής (δηλαδή εξειδικευμένων προϊόντων όπως τα προηγμένα υφάσματα υψηλής τεχνολογίας) όπου το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν είναι η τιμή.

Ο Δήμος Παπακωνσταντίνου και η Φαίη Πλακαντωνάκη εκπροσώπησαν τη CRE.THI.DEV. και παρουσίασαν τον οργανισμό καθώς και το πακέτο εργασίας "Ποιότητα και αξιολόγηση". Ο Δήμος Παπακωνσταντίνου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και άλλα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα στα οποία συμμετέχει η CRE.THI.DEV, και συγκεκριμένα το CLICHA: Κλιματική Αλλαγή στη Γεωργία, το WOMEN4ICT: Καινοτόμες Λύσεις για την αύξηση του αριθμού ευάλωτων κοριτσιών και νέων γυναικών στην ψηφιακή ατζέντα και το SPID-AP: Οδηγοί ένταξης στον αθλητισμό  για άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Η εναρκτήρια συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, με την παρουσίαση της κλωστοϋφαντουργικής έρευνας και της διδασκαλίας στο Universitat Politècnica de Catalunya και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της ESEIAAT και της INTEXTER.

IMG_4031.JPG
Logo_Fostex_rgb-s.jpg
eu_flag_co_funded_pos_[rgb]_left.jpg
bottom of page