top of page

Συνάντηση για το έργο ADDTEX στην Αθήνα

12/02/24

ADDTEX meeting in Athens

Οι εταίροι του έργου ADDTEX συναντήθηκαν πάλι, αυτή τη φορά στην Αθήνα, στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2024. Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του Πακέτου Εργασίας 3 από την IDEAM.

Η «Ακαδημία» Έξυπνων, Ψηφιακών και Πράσινων Δεξιοτήτων που αποτελείται από, εκπαιδευτικές ενότητες και εκπαιδευτικούς πόρους που συνδέεται με την καινοτομία στα προηγμένα κλωστοϋφαντουργικά υλικά και επικεντρώνεται στην πράσινη, έξυπνη και ψηφιακή μεταβάσεις, θα ξεκινήσει επίσημα στις αρχές Μαρτίου 2024. Η εγγραφή στα μαθήματα είναι ανοικτή σε μηχανικούς και επαγγελματίες κλωστοϋφαντουργίας, τεχνικούς και πτυχιούχους, καθώς και σε διευθυντές και μέντορες.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με την παρουσίαση της TITERA για το καλοκαιρινό σχολείο που θα διοργανωθεί στο Πράτο της Ιταλίας, κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και θα απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίου από τους εταίρους PIN, UB, UPC και TUS.

Το θερινό σχολείο θα εμπλέξει τους μαθητές στην ανάπτυξη λύσεων και πρωτοτύπων για την επίλυση προκλήσεων που συνδέονται με την πράσινη, έξυπνη και ψηφιακή μετάβαση. Οι διαλέξεις, οι ομαδικές εργασίες, οι επισκέψεις σε εταιρείες και οι συνεδρίες δημιουργίας πρωτοτύπων θα αποτελέσουν τον πυρήνα του προγράμματος.

Η ημέρα έκλεισε με μια επισκόπηση της κατάστασης των διαφόρων εγκάρσιων δραστηριοτήτων: επικοινωνία και διάδοση, η οποία παρουσιάστηκε από το CIAPE, ποιότητα, που παρουσιάστηκε από την Cre.Thi.Dev., θέματα διαχείρισης που παρουσιάστηκαν από το AEI Textils.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με μια επισκόπηση του Πακέτου Εργασίας 5, το οποίο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και βιομηχανίας μέσω της δημιουργίας συστάδων (HUBS) και της διοργάνωσης ενός Hackathon στον οποίο θα συμμετέχουν φοιτητές και εταιρείες. Μια πρώτη ιδέα παρουσιάστηκε από το CITEVE.

Το έργο ADDTEX εξελίσσεται με επιτυχία και το πρόγραμμα των επόμενων μηνών θα είναι γεμάτο δραστηριότητες τόσο για τους εταίρους του έργου όσο και για τους δικαιούχους.

Για περισσότερες πληροφορίες

Website: https://www.addtex.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/AddTexEU

Instagram: https://www.instagram.com/addtex_eu/

Twitter: https://twitter.com/AddTexEU

LinkedIn: https://twitter.com/AddTexEU

YouTube: https://www.youtube.com/@AddTexEU


bottom of page