top of page
LIVECLIC.png
eu_flag_co_funded_pos_[rgb]_left.jpg

Αειφόρος Προσαρμογή της Κτηνοτροφικής Παραγωγής στην Κλιματική Αλλαγή

Το έργο «Αειφόρος προσαρμογή της κτηνοτροφικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή» (LIVECLIC), είναι ένα έργο που αποτελεί μέρος του οριζόντιου προγράμματος Erasmus+. Το LIVECLIC σχετίζεται με το περιβάλλον και τις προσπάθειες για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Η εκπαίδευση για συγκεκριμένους επαγγελματίες, όπως αγρότες και μέλη συνεταιριστικών ενώσεων και για υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Οι καταναλωτές τροφίμων χρειάζονται επίσης εκπαίδευση προκειμένου να αλλάξουν τις συνήθειες τους που σχετίζονται με τις επιλογές τους. Επιπλέον, οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες που προέκυψαν πρόσφατα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ,  όσο και σε διεθνές επίπεδο, δημιουργούν την ανάγκη ανάπτυξης μαθημάτων κατάρτισης προσαρμοσμένων σε αυτές. Το LIVECLIC στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών μαθημάτων για τις προαναφερθείσες ομάδες-στόχους, προκειμένου να αυξήσει την ευαισθητοποίησή τους για την αναγκαιότητα σχεδιασμού για βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, το LIVECLIC στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων συγκεκριμένων επαγγελματιών στον αγροδιατροφικό τομέα, καθιστώντας τους κρίσιμους παράγοντες για την αλλαγή στην προώθηση συγκεκριμένων στρατηγικών για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, καθώς και στην προώθηση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των χωρών εταίρων. . Οι αρμοδιότητες θα σχετίζονται κυρίως με τη βιώσιμη γεωργία, την κυκλική οικονομία και την πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη προσαρμογή της κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού της στην Κλιματική Αλλαγή (ΚΑ). Στοχευόμενοι επαγγελματίες είναι αγρότες στον τομέα της ζωικής παραγωγής, μέλη συνεταιριστικών ενώσεων, υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων και επαγγελματίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι οργανώσεις καταναλωτών αποτελούν επίσης ομάδα-στόχο, καθώς το έργο στοχεύει να ενεργοποιήσει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών όπως η μείωση της σπατάλης τροφίμων.

ERASMUS+ KA220-VET - Συμπράξεις συνεργασίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση    

Διάρκεια: 1/12/2021 - 30/4/2024
Αριθμός αναφοράς: 2021-1-EE01-KA220-VET-000025360
 

Συνεργάτες
•    The Estonian University of Life Sciences – ΕΣΘΟΝΙΑ
•    Università degli Studi di Torino – ΙΤΑΛΙΑ
•    CO&SO -CONSORZIO PER LA COOPERAZIONE E LA SOLIDARIETA'-CONSORZIO DI COOPERATIVE SOCIALI-SOCIETA' COOPERATTIVA SOCIALE – ΙΤΑΛΙΑ
•    ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΛΛΑΔΑ
•    ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ - ΕΛΛΑΔΑ
•    GENISTA RESEARCH FOUNDATION – ΜΑΛΤΑ
•    Higher Agronomic Institute of Chott Meriem, The University of Sousse Tunisia – ΤΥΝΗΣΙΑ
•    INSTITUT AGRONOMIQUE ET VETERINAIRE HASSAN II   - ΜΑΡΟΚΟ

 

Δικτυακός τόπος:https://liveclic.emu.ee/

bottom of page